Resultaatgericht loopbaanadvies

Een talenten assessment is bedoeld om jouw talenten en vaardigheden in kaart te brengen. Je talenten zijn de onderdelen waar je op natuurlijke wijze goed in bent en waar je veel plezier in beleeft. Vaardigheden kun je ontwikkelen om deze talenten nog meer tot zijn recht te laten komen. Om dit verschil goed duidelijk te maken geven we hieronder een voorbeeld.

Je bent secretaresse en je was op school al goed in vreemde talen. Je hoeft weinig moeite te doen om een taal te leren en je vindt vreemde talen leuk. Dit is dus één van jouw talenten. Je krijgt binnen een Nederlands bedrijf dat voornamelijk zaken doet met Duitsland de kans om je talent verder te ontwikkelen. 

Hoewel het leren van een taal je gemakkelijk afgaat, moet je nog wel een aantal vaardigheden verder ontwikkelen. De eisen van de werkgever zijn dat je de Duitse taal in woord en geschrift redelijk goed tot goed beheerst. Om aan deze wensen te voldoen kun je een cursus of opleiding Duits gaan doen om je mondelinge en schriftelijke vaardigheden met betrekking tot de Duitse taal te verbeteren. 

Je gebruikt dus je talent om je vaardigheden verder uit te diepen om zo competent mogelijk te zijn of te worden.

Competenties

Hierbij komen we gelijk bij een ander punt waar ROL Coaching zich op richt: het ontwikkelen en verbeteren van je competenties. Competenties vormen het geheel van kennis, gedrag en vaardigheden waardoor je in staat bent om goede prestaties te leveren binnen je werk. Door het combineren van je talenten en je opgedane vaardigheden laat je zien dat je jouw werk binnen een bepaalde functie goed uit kunt voeren. Je bent dan dus competent. 

Competentiegericht werken houdt dus eigenlijk in dat je de kwaliteit van je werk verbeterd door gebruik te maken van je talenten en het ontwikkelen van je vaardigheden.

ROL Coaching

ROL Coaching is gevestigd in Kaatsheuvel en goed bereikbaar vanuit Tilburg, Waalwijk en Dongen. 

neem contact op »

ROL Coaching
Grevelingen 62
5172 AD
Kaatsheuvel
mail@rolcoaching.nl

Keurmerken


NOBCO/EMCC IQA
Practitioner


TMA Gecertificeerd Professional


Feedback klanten » 

Video presentaties